Repatriëring van een overledene

Het overlijden van een dierbare is een moeilijke periode, ook omdat er veel geregeld moet worden, vooral bij de repatriëring van een overledene. Het is een complexe en emotionele procedure die dagen tot weken kan duren. Er moeten verschillende stappen genomen worden afhankelijk van de omstandigheden. Wij nemen u graag deze zorgen uit handen.

Samen de
mogelijkheden bespreken?

Continu bereikbaar, altijd beschikbaar.

Wat is Repatriëring?

Repatriëring van een overledene is het proces waarbij het lichaam van de overledene terug wordt gebracht naar het “vaderland”, omdat de begrafenis of crematie in het thuisland van de overledene geschiedt. Wanneer iemand in het buitenland overlijdt, is het aan de nabestaanden om te beslissen of een repatriëring nodig is of niet. Ook wordt een repatriëring vaak uitgevoerd tijdens het regelen van een Islamitische uitvaart.

 

Wat regelen wij voor u?

 

Repatriëring, of het terugbrengen van een persoon naar zijn of haar thuisland, kan een complex proces zijn door alle stappen die hierbij komen kijken. Door onze goede contacten met Mortuarium Schiphol, ambassades en consulaten van vele landen zijn wij al tientallen jaren toonaangevend in het verzorgen van repatriëring van overledenen naar het buitenland. Wij bieden de volgende services op het gebied van repatriëring aan:

 

 • Overlijdensakte en documenten. Wij zorgen voor een officiële overlijdensakte en alle relevante documenten die nodig zijn voor repatriëring.
 • Identificatie en documenten van de overledene. Het paspoort, visum, en andere identificatiedocumenten van de overledene zullen wij regelen.
 • Uitvaartkist. De repatriëringskist, gefineerde kist met zinken binnenkist.
 • Het transport. De regeling van het transport van de overledene van de huidige locatie naar de thuisbestemming. Dit kan luchttransport of ander vervoer omvatten.
 • Lokale regelgeving en toestemmingen. Het verkrijgen van de nodige toestemmingen en voldoen aan lokale regelgeving met betrekking tot repatriëring.
 • Embalsamering en verpakking. In sommige gevallen kan embalsamering van het lichaam nodig zijn voor internationaal transport. Wij zorgen ook voor een geschikte verpakking van het lichaam
 • Douane en grenscontroles. Wij zorgen dat alle douaneformaliteiten en grenscontroles correct worden afgehandeld, inclusief eventuele invoerbeperkingen in het thuisland.
 • Verzekeringen. Wij zorgen voor de afhandeling van verzekeringen.
 • Communicatie met ambassades/consulaten. Communicatie met de ambassades of consulaten van zowel het land van overlijden als het thuisland over de repatriëring.

Het regelen van de uitvaart bespreken?

Plan een belafspraak of bel ons gerust direct

Waarom Ename Uitvaart?

Sinds 1975
 • usp_icoon_white Wij garanderen de uitvoering van een keurig verzorgde begrafenis.
 • usp_icoon_white Bijzondere, betrokken en persoonlijke dienstverlening.
 • usp_icoon_white Andere en/of aanvullende wensen zijn uiteraard altijd mogelijk.

Repatriëring van een overledene kosten

De beste prijs
 • Vanaf €5.000

Verzorging van een terugreis naar het vaderland

Zoals benoemd hebben wij goede banden met ambassades, consulaten van vele landen, waardoor wij al jarenlang repatriëringen verzorgen. Door de goede contacten met Mortuarium Schiphol kan alles snel en zorgvuldig geregeld worden.

 

Wij begeleiden u gedurende het hele proces en helpen u met het verzorgen van alle documenten en papier. Daarbij gaan wij uiteraard zeer respectvol om met de overledene en zorgen we dat de overledene licht wordt gebalsemd (indien de religieuze overtuiging dit toelaat) om het ontbindingsproces tijdelijk te stoppen. Zo zal de overledene er natuurlijker uitzien bij aankomst in het land van herkomst. Ook houden wij rekening met gevallen van spoed door religieuze redenen. Op deze manier kunnen wij u zo goed mogelijk ontzorgen tijdens het proces.

 

Waarom kiezen voor Ename Uitvaartzorg?

 

Als toonaangevende naam in de uitvaartbranche hebben wij ons gespecialiseerd in het verzorgen van repatriëringen naar diverse bestemmingen wereldwijd. Onze bewezen expertise en sterke samenwerking met Schiphol en consulaten maken ons de ideale partner voor een vlekkeloze en empathische repatriëringsservice:

 

 • 45+ Jaar Ervaring: Met meer dan vier decennia ervaring hebben wij diepgaand inzicht in de complexiteit van repatriëringen. U kunt vertrouwen op onze bewezen deskundigheid om elke stap van het proces vakkundig te beheren.
 • Wereldwijde Dekking: Ongeacht de bestemming binnen Europa, Azië, Afrika of elders, wij hebben uitgebreide ervaring met repatriëringen naar diverse locaties. Uw behoeften staan centraal, waar ter wereld ze ook mogen zijn.
 • Efficiënte Logistiek: Dankzij onze sterke connecties met Schiphol, consulaten etc. kunnen we een snelle en efficiënte afhandeling garanderen. Wij begrijpen de noodzaak van tijdige formaliteiten en zorgen voor een vlekkeloze uitvoering.
 • Persoonlijke Aandacht: Bij Ename Uitvaartzorg begrijpen we dat elke repatriëring uniek is. Ons toegewijde team staat klaar om u te ondersteunen en te begeleiden gedurende het hele proces, met respect voor uw persoonlijke behoeften.

 

U kunt ons vertrouwen voor een betrouwbare, professionele en empathische aanpak bij repatriëringen.

 

De kosten van een repatriëring naar het buitenland

De kosten van een repatriëring van een overledene kunnen flink verschillen. Zo is de prijs afhankelijk van de afstand naar het bestemmingsland. Ook kunnen de omstandigheden van het overlijden een rol spelen bij de kosten. Om een indicatie te geven: gemiddeld kost een repatriëring bij ons €5.000 binnen Europa. Uiteraard zullen de kosten toenemen als de afstand groter wordt. Om de kosten inzichtelijk te krijgen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Repatriëring

Op dit moment hulp nodig?

7 dagen per week bereikbaar, dag en nacht.

pijl)_icoon

Onze uitvaartcentra

Ename_locaties_kaart
Ename_locaties_pin_goud
Ename_locaties_pin_goud
Ename_locaties_pin_goud
Ename_locaties_pin_goud
Ename_locaties_pin_goud
Ename_locaties_pin_goud
Ename_locaties_pin_goud
Ename_locaties_pin_goud
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin
Ename_locaties_pin

Plan een belafspraak

Laat uw gegevens achter met een gewenst tijdstip/dag (optioneel) en wij nemen binnen 24 uur nog contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.